top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 1 - Vlucht Schiphol naar San Francisco

Bijgewerkt op: 31 jul. 2018


Meiden genieten enorm in vliegtuig, dus wij ook. Na een drankje met zakje nootjes krijgen we een warm doekje, Feline die naast mij zit vindt het allemaal geweldig.

Ik zelf heb 2 films gekeken, 1 was erg goed (3 billboards Outside Ebbing). Meiden maken weinig gebruik van het entertainmentprogramma, hebben vooraf van alles gedownload op hun iPads. Mark is aan het begin van de vlucht al in slaap gevallen, terwijl hij een film zit te kijken. Ongelofelijk!


Carice krijgt een kindermaaltijd, daarna Feline een “Ovo-lacto-vegetarische” maaltijd. Mark heeft dit netjes vooraf geregeld. Feline was in 1e instantie een beetje jaloers op het feit dat Carice een kindermenu zou krijgen, maar uiteindelijk dik tevreden met haar eigen maaltijd. Een lekkere warme pasta, een bakje salade met apart dressing erbij, een bakje vers fruit en een warm bolletje. De extra meegenomen krentenbollen, omdat ze er rekening mee had gehouden dat ze maaltijden niet zou lusten, kunnen dus voorlopig in de tas blijven.


We krijgen nog een tweede maaltijd. Weer krijgen de kinderen eerst, daarna volgen de vegetarische maaltijden. Dus dat is weer even spannend. De vorige maaltijd had Carice patatjes en een hamburger, nu krijgt ze pizza. Feline krijgt een empanada gevuld met aubergine, kikkererwten, kerrie, paprika, ui etc. Is dus nu minder tevreden. Ik vind ‘m natuurlijk wel weer heel lekker, dus we delen ‘m. De overige mensen krijgen nu ook een maaltijd en wat denken jullie? Ja hoor, ook wij krijgen pizza. De mijne ben ik dus kwijt aan Feline, helemaal prima!


Niet onbelangrijk om te melden is dat Mark het wedstrijdje armleuning veroveren na het toepassen van diverse afleidingsmanoeuvres ruimschoots heeft gewonnen! De vlucht is gewoon heel goed gegaan. Bij aankomst op San Francisco duurt het bij de paspoortcontrole wel erg lang. We hebben de pech dat er blijkbaar een paar vliegtuigen tegelijk zijn gearriveerd en we zelf behoorlijk achterin het vliegtuig zaten. Daarnaast start Mark z’n iPhone niet meer op, nadat hij ‘m na de landing aan heeft gezet. Oei, dat is echt zo’n beetje het enige waar Mark vooraf geen rekening mee had gehouden:-). Er staan namelijk onder andere de gedownloade routekaarten op, om te beginnen de route van het vliegveld naar ons hotel.


Gelukkig weten we een redelijk goed wifi-punt te vinden, zodat de kaarten ook op mijn telefoon en die van Feline gedownload kunnen worden. Feline is ook op alles voorbereid. Heeft bijvoorbeeld een powerbank mee genomen, want mijn telefoon is bijna leeg en deze of die van Feline kan nu weleens nodig zijn.


We gaan onze auto ophalen. Hiervoor moeten we een stukje met de “Airtrain” die rondom het vliegveld gaat. Dit gaat allemaal redelijk soepel. We rijden al gauw weg met ons witte Toyota Sienna. Mark moet nog wennen aan zijn achteruitkijkspiegel waardoor we wel een afslag missen. Het ritje naar het hotel is maar 10 minuten en daar zijn we dan gelukkig al snel. De temperatuur is hier overigens maar 18 tot 20 graden.


Mark gaat in onze hotelkamer aan de slag met zijn iPhone, heeft gelukkig laptop mee. Daarna lopen we met z’n allen even naar de supermarkt en halen Mark en de meiden nog en broodje bij “Subway”. Rond 19:00 uur liggen de meiden en ik op bed, ik heb het wel gehad. Mark gaat nog even verder om zijn Iphone weer werkend te krijgen.


We hebben allemaal een redelijke nacht gehad. Feline was om 05:30 uur echt wakker en de rest allemaal rond 06:00 uur. We willen om 07:30 uur bij het ontbijt zitten, dus we gaan rustig aan aan de slag. Moeten tenslotte nog deze blog schrijven:-).



469 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page