top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 20 - Dagje Yosemite National Park

Vanochtend ging de wekker om 06:30 voor een dagje Yosemite NP. We willen de drukte en eventuele warmte voor zijn. We nemen bananen mee en beleggen ook wat broodjes in ons hotel vooraf. Zo rond 08:30 starten we al met onze trail (Mist Trail). De drukte valt overigens wel mee, in het hotel werd ook al aangegeven dat ze veel annuleringen hebben ontvangen doordat het park tijdelijk gesloten is geweest door de vele bosbranden.

We willen wandelen naar de Vernal Fall, in totaliteit 2,4 miles met een hoogteverschil van 366 meter. Op papier een eitje, maar in praktijk behoorlijk klimmen en dat maakt ‘m zwaar. Dat we vroeg zijn is wel weer superlekker. Het is een prachtige wandeling, we kunnen helemaal naar boven lopen tot het punt waar de waterval begint. Vernal fall is maar liefst 97 meter hoog, waanzinnig om te zien !




We doen er ruim 3 uur over, maar nemen dan ook de nodige rustpauzes. Daarna gaan we wat boodschappen doen bij de enige supermarkt die hier in de wijde omtrek te vinden is. We rijden ook nog langs de “Bridalveil Fall”, ook een waterval dus. Deze is liefst 188 meter hoog, maar de waterstand is een beetje lullig zodat de waterval onderweg naar beneden al bijna weg waait en/of verdampt.


Als laatste gaan we nog naar “Tunnel View, na het uitrijden van de Wawona tunnel daar zie je namelijk meteen een groots en indrukwekkend panorama met de rots “El Capitan”, de “Bridalveil Fall” en de “Half Dome”.

De gevolgen van de brand zijn grotendeels indirect wel zichtbaar, deze waterval is normaliter veel heftiger namelijk. Mirror Lake bijvoorbeeld konden we ook skippen, want hier zit momenteel geen water in. We worden geadviseerd om in het voorjaar terug te komen, dan zijn de watervallen het mooist:-)!

We zien af en toe rookwolken, maar zeer beperkt. Om 15:00 uur zijn we weer in onze luxe “villa”. Even een drankje met wat lekkers op ons balkon. Daarna gaan we weer zwemmen, lezen en zonnen (en Mark maakt weer een selectie van alle gemaakte foto’s voor op de blog).

We eten in het restaurant bij het hotel, waar ze in het geheel niet bekend zijn met de grote Amerikaanse porties. Ik bestel een heerlijk stukje zalm, maar krijg er verder niets bij. Nou ja, ik pas in ieder geval mijn spijkerbroek nog op deze manier, die zal misschien wel weer aan gaan de komende dagen in SF!

Na het eten doen we nog wat verschillende spelletjes in het hotel, waaronder ook tafeltennis! Groot succes altijd bij ons! We hebben dit de afgelopen jaren in vakanties heel veel gedaan en dit begint langzamerhand z’n vruchten af te werpen👌. Carice wordt steeds beter en Feline heeft een wereldservice, maar moet nog aan haar overige slagen werken.

Daarna gaan we naar onze kamer en gaan de meiden iets eerder slapen dan normaal. Het was vroeg vanochtend en beide hebben ze wat last van hun ogen doordat ze veel onder water hebben gezwommen.

Morgen op naar ons laatste hotel in San Francisco en onze auto inleveren...





337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page