top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 19 - Via de Tioga Pass naar Rush Creek Lodge

Bijgewerkt op: 19 aug. 2018

Na een ontbijt in ons appartement rijden we om 09:30 uur weg. We hebben besloten om het spookstadje Bodie en Mono Lake niet te bezichtigen, we focussen ons op Yosemite NP dat vanwege bosbranden pas sinds dinsdag 14 augustus weer open is.

Op een gegeven moment moeten we linksaf, de Tioga Pass Road op. Dit is de weg naar de oostingang van Yosemite. Het is een mooie weg met veel groen, meren en beekjes eromheen.

In Yosemite aangekomen is onze 1e stop bij Tuolumne Meadows (@Jeffrey: hoe spreken we dit nu weer uit šŸ™ˆ), we maken hier een korte wandeling. Het is een mooi plekje met een rustig kabbelend beekje.

We stoppen ook bij Tenaya Lake, waar we op ons KLM kleedje een broodje eten, het brood van Erick Schat nog steeds. De notentaart is inmiddels helaas door Feline ontdekt en gaat daardoor een stuk sneller opeens:-). Verder maken we wat fotoā€™s en gaan even pootje baden.


Bij de Tuolumne Grove stappen we ook uit, we gaan hier wandelen om 25 volwassen Sequoiaā€™s te spotten. Het is een wandeling van een kleine 2 km, maar wel met 120 meter hoogteverschil. We komen ook een hele grote dode op de grond liggende tunnelboom tegen, de ā€œDead Giantā€. Carice kan er gebukt doorheen lopen, Feline durft wel maar is er te lang voor. Ze zou er dan deels kruipend doorheen moeten en dat gelooft ze wel. De weg terug, ofwel de klim naar boven, is best pittig ook al is het nu ā€œmaarā€ 25 graden.


Daarna rijden we verder naar Olmsted Point waar je uitzicht hebt op de Half Dome. Om 15:45 komen we aan in ons heerlijk luxe hotel voor 2 nachten. We hebben een balkon met uitzicht op het sfeervolle zwembad. Het is hier zoā€™n 24 graden en daarmee een aangename temperatuur om eens lekker bij het zwembad te zitten en een boek te lezen.

We eten wat eenvoudigs op onze kamer en gaan in de avond nog het hotel verder ontdekken. Er is hier namelijk van alles te doen. Tafelvoetbal, sjoelen, ijshockeyspel, maar er is ook een ontzettend mooi aangelegde speeltuin met levensgrote ā€œ4 op ā€˜n rijā€, dambord, een zipline, jeu de boules veld etc. Ook kan je sā€™mores maken, een typisch Amerikaanse zoete lekkernij met volkoren koekje en een marshmellow met chocola ertussen. Dit geheel dan vervolgens roosteren op de barbecue. Ik hield het liever bij alleen de chocola, maar die smaakte toch niet zo heel lekker.

Uitzicht hotel !

Hoe mooi onze hotelkamer en uitzicht ook was, we hadden wel voor het eerst een uitklapbed voor de meiden in de kamer. Niet geheel conform onze boeking. Feline klaagde zelfs dat ze de veren voelde. Daarom toch maar gemeld bij de receptie, want het gaat wel om 2 nachten. Het resultaat was dat we mochten verhuizen naar een ā€œvillaā€ met een aparte slaapkamer voor de meiden, meer ruimte binnen en een groter balkon buiten. En bovendien kunnen we de auto voor de deur kwijt! We moesten wel even zelf de spullen verhuizen, maar dat deden we graag!


Morgen weer een keer vroeg op voor een tweede dagje Yosemite.

325 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page