top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 21 – Target, Painted Ladies, San Francisco

Bijgewerkt op: 20 aug. 2018

Ik had mijn oude hardloopschoenen meegenomen voor de wandelingen die we zouden gaan doen. Deze laat ik hier achter, heb ik in SF niet meer nodig. We gaan vandaag de auto inleveren, het moet dus allemaal weer passen in onze koffers buiten de boodschappen om.


Conform planning rijden we om 10:05 weg na het maken van nog wat laatste foto’s van het hotel (Sophie) en het bepalen van de route naar de Walmart en Target (Mark). Deze laatste winkel is het helemaal volgens Feline, de afgelopen maanden voorafgaand aan ons vertrek, gaf ze al aan dat ze hier graag heen wilde. Het paste alleen vaak niet in de planning, want meiden willen aan de andere kant ook zo snel mogelijk in het (volgende) hotel zijn in de middag.

Maar vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren, we brengen een bezoek aan Target! Ze hebben een assortiment dat o.a. bestaat uit schoolspullen, maar het is ook een supermarkt en drogisterij. De missie is geslaagd, ze vindt de gewenste zwarte “Bic pennen”. We nemen nog een paar kleine dingen mee en vervolgen na het bezoeken van een Walmart onze weg naar San Francisco via de Interstate 580 West.

Met nog een uur te rijden tot onze bestemming geeft de thermometer 36 graden aan. De lokale temperatuur in SF is 18-19 graden, dus zal nog flink moeten dalen in dit uur.


Op de Oakland Bay Bridge, vlak voor SF, slaan we af naar Treasure Island voor een mooi zicht op de skyline van de stad, de baai en Alcatraz. Daarna gaan we met de auto naar de Painted Ladies. In de Amerikaanse architectuur is er sprake van Painted Ladies wanneer huizen in Victoriaanse stijl in 3 of meer kleuren zijn geverfd waardoor de details beter tot hun recht komen. In de serie Full House (serie die Feline en Carice dankzij Netflix kennen) komen deze Painted Ladies regelmatig voorbij.

Onze auto in de buurt kwijt raken is niet makkelijk en net als we er klaar mee zijn zien we een perfect plekje. We moeten een paar minuten lopen, het is best fris met onze korte broek. In het park bij Painted Ladies komen we vervolgens een zonnebank gebruinde man tegen, gekleed in enkel een witte mini string (nee, helaas geen foto beschikbaar). De vraag is wat meer de aandacht trok, deze man of de Painted Ladies...?

Het verkeer is hier aan de drukke kant, we gaan de tank vol gooien en daarna naar het hotel want we willen de auto graag kwijt. Na het inchecken halen we de auto geheel leeg en rijden Mark en ik de auto naar Hertz, 4 minuutjes rijden. Lichtelijke chaos is het daar, we zijn niet de enige en in de parkeergarage ontstaat er dan ook een opstopping. We mogen de auto midden in de garage laten staan, met ramen open. Lopend gaan we terug naar het hotel. We kleden ons warm aan en gaan daarna richting Union Square om wat te eten. We vinden een lekker eettentje, waar we vrij snel wat kunnen eten. Daarna lopen we nog naar het einde van Powell Street waar het keerpunt is van de Cable Car. Dat is erg leuk om te zien (zie filmpje). Vervolgens gaan we naar ons hotel, morgen nog een laatste volle dag!

De hoeveelheid zwervers is hier echter wel schrikken. Ze zijn echt eng en behoorlijk de weg kwijt, Carice zag er 1 spugen en schrok ervan. Best triest om te zien, dat dit zo heftig aanwezig is in deze stad.



310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page