top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 18 – Rit naar Mammoth Lakes

Weer geslapen tot 08:30, daarna zijn we rustig gaan inpakken. We rijden om 10:00 de parkeergarage uit van het hotel, even tanken en vervolgens willen we nog een foto maken bij het welkomstbord van Las Vegas. Er staat een flinke rij, daar hebben we geen zin in bij deze temperatuur (een 32 graden ongeveer). We nemen gewoon een foto van de zijkant zodat we niet hoeven te wachten. Er is overigens net een meisje flauw gevallen hier, maar daar wordt al volop aandacht aan besteed.

We gaan snel rijden daarna, want hebben een reis van 5 uur voor de boeg. Door onhandigheid van Sophie (levert wat zuchten en steunen op van Mark) missen we de Walmart voor het doen van boodschappen. We doen het voor wat betreft ontbijt daarom maar met wat we nog aan voorraad hebben, wat bananen, druiven, appels en crackers en streven naar een verlate lunch bij de Bakkerij van Erik Schat in Bishop, deze ligt op ruim 4 uur rijden.

Voordat we deze bakkerij bereiken moeten we eerst nog 20 mijl langs kronkelige weggetjes, Feline merkt dit meteen en neemt snel een wagenziektepilletje.

De bakkerij van Erik Schat is een van origine Nederlandse bakkerij waar ze origineel brood hebben waar mensen graag voor in de rij staan. Je kunt hier een broodje laten beleggen, Mark en Carice delen een broodje met tonijn en Sophie neemt een vegetarische met kaas, avocado, tuinkers etc. Feline gaat voor een paar kaasbroodjes. We eten het daar lekker op en nemen ook nog focaccia brood en een notentaartje (we zijn immers rijk na gisteravond) mee voor vanavond, naast wat gewoon brood voor morgen. Bij de toonbank kan je nougat proeven, daar maakt Feline gretig gebruik van en bananencake waar Sophie gretig gebruik van maakt.

We pakken ook nog een supermarkt mee om ons proviand aan te vullen met water, beleg, fruit, wijn (2e fles pas!), yoghurt en bier (9e six-pack pas!) en tanken weer. Op voor de laatste 3 kwartier.

We komen rond 17:30 aan in ons hotel in Mammoth Lakes, hetgeen eigenlijk een wintersportplaats is. We hebben hier dan ook een appartementje i.p.v. een hotelkamer met voor het eerst 2 slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer en een volwaardige keuken! Carice is razend enthousiast, rent van blijdschap heen en weer in onze accommodatie voor, helaas, 1 nacht.

We gaan snel nog even zwemmen en vooral in het heerlijke bubbelbad. Daarna doet chef-kok Feline de focaccia de oven in. We hebben het zo ontzettend gezellig met z’n vieren, maar moeten morgen toch echt weer vroeg op pad richting Yosemite National Park.




325 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page