top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMark-Sophie-Feline-Carice

Dag 12 – Forrest Gump, Horseshoe Bend & Page

Bijgewerkt op: 11 aug. 2018

De wekker gaat al vroeg omdat we naar de zonsopgang willen kijken en die is om exact 06:32. Feline en Carice slapen gelukkig lekker door. We kijken eerst vanaf ons eigen balkon, maar Mark gaat al snel naar buiten voor een nog beter zicht. Het heeft mooie foto’s opgeleverd! Daarna gaan we weer slapen en dit lukt mij zowaar ook! Nu was het in Monument Valley ook een uur later dan we de afgelopen dagen zijn gewend, dus dat zal geholpen hebben. We slapen lekker uit, Feline is rond 09:00 uur de eerste die wakker wordt.

Om 10:15 uur gaan we rijden, eerst willen we naar het ‘Forrest Gump Point’ voor het maken van wat toeristische kiekjes. Dit is een beroemde spot voor het maken van een foto van de weg richting Monument Valley. We maken hier diverse foto’s midden op de weg. Er zijn meer mensen die dit willen en er rijdt natuurlijk ook gewoon verkeer, dus het is steeds een beetje afstemmen wie er aan de beurt is.

Daarna rijden we direct naar de Horseshoe Bend. Dit is een hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado nabij de plaats Page. Het is een kleine wandeling vanaf de highway maar wel een hele pittige met flink wat hoogteverschil bij behoorlijk hoge temperaturen. Het was de wandeling waard; het uitzicht is wederom fenomenaal. Zie foto.

We zijn dit keer lekker op tijd in onze hotel in Page. We hebben een middagje vrij:-)! Het uitladen van de spullen gaat dit keer wat minder soepel, om te beginnen valt een flesje bier in stukken op de grond bij het openen van de achterklep. Feline en ik hebben daarnaast diverse koffers in de lift gezet en ik wil even wachten op Mark en Carice omdat ik niet precies weet naar welke verdieping we moeten. Maar Feline is ervan overtuigd dat we P12 moeten intoetsen met als gevolg dat we alle verdiepingen langs gaan terwijl nog steeds onduidelijk is op welke verdieping we nu daadwerkelijk moeten zijn. Er stappen nog een paar Nederlanders in de lift die ons ongeorganiseerde geheel mee krijgen, we maken echt geen al te beste indruk. Feline stapt uit op de 2e verdieping, ik ga met het grootste deel van de koffers weer naar beneden om Mark en Carice op te halen. We blijken op de ‘P’ van Parterre (begane grond) kamer 12 te zitten. Ik haal Feline met de lift weer op en ook deze keer doen we diverse verdiepingen aan en stappen er schoonmakers met karren in en uit. Bij uitpakken van de bagage in de kamer stoot Carice bierflesje nummer 2 om van vandaag.


We gebruiken de middag om even te relaxen op de kamer, lekker te zwemmen en een beetje te lezen.

Vanavond bij een ‘te leuk’ restaurantje gegeten! Deze had Mark natuurlijk alweer vooraf uitgezocht, Big Johns Texas BBQ. Wel echt iets voor met name Mark en Carice, want het is alleen maar vlees, vlees, vlees. Het is een enorm sfeervol authentiek Amerikaanse restaurant met bijbehorende country liveband in een oud benzinetankstation. Er stond bij aankomst een enorme rij, met als enige voordeel dat je dan zeker weet dat het daar goed eten is. We besloten aan te sluiten in de rij en te wachten nadat we begrepen dat de wachttijd ongeveer een half uur zou zijn. Wachtend in de rij had Feline al snel door dat ze zelfs geen patat serveerden, die heb ik vervolgens samen met haar bij de buren gehaald. Toen we terug kwamen konden we vrijwel meteen aan tafel. Binnen 35 minuten zaten we aan tafel, nog geen kwartier later hadden we ons eten. Maar…mam, man, wat een lekker bbq vlees hadden ze hier. Allemaal Slow Smoked op Eiken in enorme bbq’s. Het was het wachten allemaal waard.


Lopend gaan we daarna weer naar ons hotel. Het is altijd dolle boel met z’n vieren op de kamer, alhoewel Mark wel eens gek wordt van het vrouwengekakel...

Dat gekakel werd natuurlijk helemaal hilariteit nadat Mark bierflesje nummer 3 omver lazerde die avond.


Welterusten, morgen de Lower Antalope Canyon!


308 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page